Blog

 Sebville - Een wedergeboorte in miniatuur


De kogel is door de kerk, het lot is gevallen voor mijn treinbaan. Echt lang hoefde ik niet te denken!

De keuze was dus ook mijzelf hier bij neer leggen en er meer energie en geld in te stoppen, of alles af te breken en helemaal over nieuw te beginnen. Het laatste idee maakte me treurig, omdat ik 1,5 jaar werk in 1 dag weer zou verwijderen. Aan de andere kant zag ik dat niet zo omdat ik ontzettend veel er van geleerd had. Zo kwam ik er achter dat 1 meter 35 toch echt te breed voor een baan is. En dat een schaduwstation niet onder je houten frame moet plannen, maar er op. En dan juist de rest op moet hogen. Ook mijn bergen zagen er met rechte laten niet echt natuur getrouw uit.

Image

Het eind resultaat voordat alles weer werd afgebroken.


SebVille
Vandaar dat ik jullie nu mijn nieuwe baanplan wil laten zien.

* Alles wordt gelegd met Fleischman Profirails H0.
* Er wordt digitaal gereden via het Twin Center.
* Alles gemaakt op een open frame.
* De nieuwe baan heeft een buiten afmeting van 400 * 220 cm en beslaat ruim de helft van de zolder.

Dit zal bestaan uit een grote U tafel van maximaal 80 cm breed. (zodat ik overal bij kan!) Het spoor zal rondom liggen en met een brug beide modulen gaan overbruggen. Verder komt er 1 keerlus in waardoor er meer rij mogelijkheden zijn.

1) Links onderin komt een draaischijf met een halfronde locloods met 6 loodsen. Tevens komt hieraan de bekolingsinstallatie voor de 6 analoge lockjes die ik heb. De loods wordt gedeeltelijk in een dijk gemaakt, zodat de brug over de doorgang is opgehoogd.
2) Links boven in komt een spiraal die half zichtbaar is vanuit de berg. De bergen lopen over de midden tafel door tot een brug over een meertje.
3) De midden tafel wordt bereikt via een brug van links onder. Verder komt hier een woonwijk in aanbouw en een busstation van de FCS (toekomst). Tevens komt hier een groot station wat 4 sporen zal overbruggen.
4) Rechts komt een verhoogd gedeelte als een soort boulevard. Daan beneden komt een stukje houtindustrie en een klein station. Ook over dit gedeelte zal de buslijn van het FCS rijden.
5) Rechts onderin komt nog een busstation bij het strand uit. Ook hier zal het spoor over een dijk/duin de doorgang oversteken.

Dit alles heb ik getekend in Anyrail en is hieronder te vinden.
Image


Alle reacties en opbouwende kritiek is welkom.

Topverhaal
Ieder dag een nieuw TOP verhaal. Zoek op categorie of op genre.
topverhaal.nl
 
Sebastiaan en Ilse
De persoonlijke pagina van het huwelijk en nieuwbouwhuis van Sebastiaan en Ilse.
SebastiaanenIlse.nl
 
Wereldreis Nieuw Zeeland
Van Amsterdam via Los Angeles naar Nieuw Zeeland en Australi?. En terug over Hong Kong. Een wereldreis in 7 weken. Lees het verslag en bekijk de foto's
sebastiaanblom.nl
 
Sebto Technische Oplossingen
Voor al uw hosting, ontwerp en onderhoud aan websites en installaties.
sebto.nl
 
EuroClix

 

© Sebto Technische Oplossingen • 2004 - 2020