Blog

 Dag 16 - Rotorua


De avond ging nog lang door, met een Jongen uit amsterdam en een fries en Australisch meisje heb ik tot midden nacht zitten lullen over niets. Natuurlijk gingen we haar nederlands leren. En nee niet die paar beroemde, maar juist hele stomme. "Het meisje sprong in de plas" Dat klinkt hier raar van iemand met een engels accent!

Maar de volgende morgen werd het dus weer tijd om Thames te verlaten en ik ben dus naar Rotorua gereden. Netjes om 10 uur was ik onder weg om een stuk te hiken naar een oud trein station wat gebruikt werd voor transport van zilver en goudstoffen van meinen. Daar kwam ik twee nederlanders tegen waarmee ik op de zelfde kamer had gelegen. Daarmee ben ik nog een stuk opgelopen om na de 2,1 km lange tunnel weer een andere weg te gaan.

Daarna bij een stadje geweest waar ze per week voor 1 miljoen aan zilver en goud uit de grond halen! Ongeloofelijk diep gat wat er zat, maar ook verschrikkelijk veel geld! Hier kwam ik een oudere man tegen die al 17 jaar in NZ woond. Hij vertelde me over een hotspa die niet zo stonk naar zwafel als alle andere dat doen. Aangezien ik dus al weer 2 uur gelopen had was het erg lekker in een bad van 38,5 graden te liggen!

Eind van de dag kwam ik nog net optijd het hostel in. Hier heb ik gelijk een avondje uit geboekt naar een Moari (de officele inwoners van NZ) geboekt. Hier lieten ze zien hoe instrumenten, wapens en gevechten werkten. Ook veel over de cultuur en woorden geleerd. Die laatste ben ik echter allemaal al weervergeten. Daarna een maaltijd gegetene gemaakt op hokenthete stenen wat 3 uur en 15 minuten had staan garen. Helaas was ik te laat voor de bus dus moest ik met me eigen auto gaan en ik niet kon drinken. Hoewel een biertje 7 dollar was, denk ik dat het niet veel uitmaakt voor een zuinige Nederlander Smilie

Terug in het hostel was de bar nog open en heb ik een hele tijd bij een groep gezeten waarvan ik Lucy al in Paihia had onmoet.

Topverhaal
Ieder dag een nieuw TOP verhaal. Zoek op categorie of op genre.
topverhaal.nl
 
Verdien geld met het lezen van e-mails
Verdien geld met het lezen van e-mails, invullen van enquêtes, kopen bij webshops en meer!
moneymiljonair.nl
 
Gratis € 1,25 ontvangen
Word gratis lid van MoneyMiljonair en ontvang € 1,25 aanmeldbonus!
MoneyMiljonair.nl
 
Toktokcity
Oud barnevelds archief bestaande sinds 2004
toktokcity.nl
 
EuroClix

 

© Sebto Technische Oplossingen • 2004 - 2021